974_herlin

Antti Herlin

One of the most influential people in Finnish business world

Antti Herlin on Kone Oyj:n hallituksen puheenjohtaja ja entinen pääjohtaja. Herlin on Suomen talouselämän vaikutusvaltaisimpia henkilöitä ja häntä pidetään määrätietoisena yritysjohtajana. Hänet on valittu Suomen talouselämän toiseksi vaikutusvaltaisimmaksi päättäjäksi Björn Wahlroosin jälkeen. Vuonna 2013 hän oli Suomen ainoa miljardööri, maailman 651:ksi rikkain ihminen ja ainoa suomalainen Forbesin maailman 1000 rikkaimman listalla. Hän toimii tällä hetkellä Teknologiateollisuus ry:n, YIT Oyj:n, Sanoma Oyj:n, Ilmarisen sekä Solidiumin hallituksissa. Hän toiminut aikaisemmin myös Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtajana.

Antti Herlin on nimitetty kunniatohtoriksi Pietarin talouden ja rahoituksen valtionyliopistosta, Helsingin kauppakorkeakoulusta, Taideteollisesta korkeakoulusta sekä Aalto-yliopistosta.

Kone Oyj on yksi maailman johtavista hissejä ja liukuportaita valmistavista yhtiöistä. Vuonna 2011 Koneen liikevaihto oli 5,2 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 37 500. Nykyisin Koneella on 800 toimipistettä yli 40 maassa. Yhtiön B-sarjan osake noteerataan OMX:n Helsingin pörssissä.