614_ambassador_bruce_j_oreck

Bruce Oreck

U.S. Ambassador to Finland

Yhdysvaltain Suomen-suurlähettilään Bruce J. Oreckin henkilöhistoria on monipuolinen ja laaja-alainen. Oreck työskenteli lakimiehenä yli 25 vuotta ja edusti monia amerikkalaisia suuryrityksiä. Hän on kirjoittanut useita kirjoja verotuksesta. Oreck on suosittu luennoitsija – luentojen aiheet ovat vaihdelleet verotuskysymyksistä luovaan ajatteluun. Oman lakiasiaintoimistonsa ohella Oreck toimi varatoimitusjohtajana perheensä omistamassa Oreck Corporationissa, kunnes yritys myytiin vuonna 2003. Bruce Oreck aloitti Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläänä elokuussa 2009.

Suurlähettiläs Oreck on koko ikänsä ollut intohimoisen kiinnostunut luonnosta ja erämaista. Hän on retkeillyt nuoresta lähtien eri puolilla Yhdysvaltoja sekä Eurooppaa ja myös laajalti Itä-Afrikassa.

Lukioaikoinaan suurlähettiläs harrasti nyrkkeilyä ja myöhemmin collegessa miekkailua. Hän toimi jokiveneen soutajana Colorado-joella lähes kymmenen vuoden ajan. Oreck harrasti juoksua perheen lasten ollessa pieniä. Myöhemmin hänestä tuli menestynyt kehonrakentaja. Oreck voitti Coloradon osavaltion kehonrakennusmestaruuden useana peräkkäisenä vuonna.

Oreck esiintyy Ice Live Business Forumiin lavalla torstaina 30.1. Lavalla hän haastattelee maanmiestään, markkinointiguru Seth Godinia.

FAKTAT

  • Suurlähettiläs Oreckilla on Bachelor of Arts -tutkinto Johns Hopkins yliopistosta ja Juris Doctorate -tutkinto Louisiana State -yliopistosta. Hän on suorittanut Masters of Law -tutkinnon erikoisalanaan verolainsäädäntö New Yorkin yliopistossa.
  • Vuonna 2003 suurlähettiläs Oreck ja hänen vaimonsa Cody Oreck perustivat Zero Carbon Initiative -projektin, joka pyrkii kokeellisen ja jo olemassaolevan rakennustekniikan avulla vähentämään ja jopa estämään kasvihuonepäästöjä.