356_valikangas

Liisa Välikangas

Professor of Innovation Management

Tekniikan tohtori Liisa Välikangas toimii Aalto yliopiston kauppakorkeakoulussa innovaatioiden johtamisen professorina. Hänen tutkimusalueitaan ovat innovaatiot, strategia ja globaali muutos.

Aalto yliopiston professuurinsa lisäksi Välikangas tekee yhteistyötä Institute for the Future in Palo Alto:n kanssa ja opettaa Luganon yliopistossa Sveitsissä. Lisäksi hän toimii Innovation Democracy -järjestössä, jonka yksi perustajajäsenistä hän on. Organisaatio tukee yliopistosta valmistuvien opiskelijoiden yrittäjyyskoulutusta ja työllistymistä epävakaissa maissa.
Aiemmin Välikangas oli tutkimusjohtajana Woodside Instituutissa Silicon Valleyssa Kaliforniassa, jonka hän perusti yhdessä Gary Hamelin kanssa. Tutkimus keskittyi edistyneisiin johtamiskäytäntöihin ja organisaatioiden elinkelpoisuuteen.

Välikangas on toiminut maailmanlaajuisesti mm. seuraavissa organisaatioissa: Keio Graduate School of business in Japan, London Business School, Stanford University, SRI International in Menlo Park, CA sekä IMD, joka on johtava eurooppalainen liikkeenjohdon instituutti Sveitsissä.

Välikankaan tutkimuksia on julkaistu johtavissa julkaisuissa, kuten Harvard Business Review, MIT Sloan Management Review ja Wall Street Journal. Hän on kirjoittanut 2010 hyvin menestyneen kirjan The Resilient Organization, How Adaptive Cultures Thrive Even When Strategy Fails. Hän osallistuu säännöllisesti myös Strategic Management Societyn ja Academy of Managementin konferensseihin ja esitelmöi johtotason henkilöille eri foorumeilla. Lisäksi hän toimii asiantuntijana useille johtaville yrityksille ja julkisille organisaatioille Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Hän on myös Tekesin hallituksen jäsen.