804_sethgodinfeature

Seth Godin

America's greatest marketer

Seth Godin on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista markkinointiguruista. Hänen kirjansa ovat olleet huikeita myyntimenestyksiä ja vaikuttaneet ihmisten käsityksiin markkinoinnista, muutoksesta ja työnteosta. Esikoiskirja Permission Marketing muutti yritysten tavan kohdata asiakkaitansa. Muita teoksia ovat mm. Tribes, Purple Cow ja Unleashing the Ideavirus. Kaikki 14 hänen kirjaansa ovat nousseet bestsellereiksi ja mm. Forbes on valinnut hänen kirjansa vuoden parhaaksi. Kirjoja on käännetty yli 33 kielelle ja hänen e-kirjansa ovat maailman myydyimpiä. Godin kirjoittaa myös tämän hetken suosituinta markkinointiblogia.

Viimeisimmässä kokeellisessa projektissaan Godin keräsi Kickstarter-palvelun avulla viikossa yli 250 000 dollaria. Tämä vakuutti kustantajan julkaisemaan hänen uusimman kirjansa (The Icarus Deception).

Godin on inspiroiva persoona ja vangitseva puhuja ja hänellä on suuri kansainvälinen seuraajajoukko. American Way Magazine nimesi Godinin “Amerikan parhaaksi markkinoijaksi”. Hänen kirjoja ovat mm.:

Permission marketing: turning strangers into friends, and friends into customers
Unleashing the Ideavirus
Purple Cow: Transform Your Business by Being Remarkable Small Is the New Big: and 193 Other Riffs, Rants, and Remarkable Business Ideas
Meatball Sundae: Is Your Marketing out of Sync?
Tribes: We Need You to Lead Us
Linchpin: Are You Indispensable?
We Are All Weird
V is for Vulnerable
The Icarus Deception

Seth Godin esiintyy Ice Live Business Forumissa torstaina 30.1. aiheenaan markkinointi ja brändin hallinta.

FAKTAT

  • Vuonna 1995 Godin perusti Yoyodyne yrityksen, jonka hän möi vuonna 1998 Yahoolle 30 miljoonalla dollarilla. Hän toimi Yahoon markkinointijohtajana vuoteen 2000 asti.
  • Godin on toiminut myös Fast Company -lehden kolumnistina.
  • Maaliskuussa 2006 hän perusti Squidoon, joka jo vuonna 2008 oli 500 vieraillumman verkkosivuston joukossa maailmassa. Sivusto on voittanut lukuisia palkintoja.
  • Godin asuu New Yorkissa yhdessä vaimonsa Helenen kanssa. Heillä on kaksi lasta.